Kees van Trigt geslaagd voor Meester Worstmaker

Kees van Trigt, Worstmaker van Van Trigt Uw Slager te Waardenburg, heeft zijn uitstekende vakmanschap bewezen en is geslaagd voor Meester Worstmaker. De speld is uitgereikt op 17 januari 2011 te Vianen door topkok en smaakmaker Joop Braakhekke. 
Een titel om met recht trots op te zijn!

Meester Worstmaker is een initiatief van Het Worstmakersgilde, een landelijke stichting van ambachtelijke slagers met als doelstelling: worst en vleeswaren maken van topkwaliteit.

Om de vakkennis op een nog hoger peil te brengen is voor de deelnemers een speciale training opgezet. Alle aspecten van het maken van worst en vleeswaren komen daarbij uitvoerig aan de orde. Ook het belang van de versheid van producten, perfect ambachtelijke afwerking van de worst en vleeswaar en het juiste gebruik van kruiden en specerijen wordt behandeld. Het gaat immers om de kwaliteit en de prima smaak. En de consument krijgt zo het beste van het beste.

Vijf toetsen moeten door de deelnemers worden afgelegd, zowel theoretisch als praktisch.Zo'n toets kun je rustig een 'meesterproef' noemen.Om het diploma te behalen en de felbegeerde Gildespeld te ontvangen, dienen worst en vleeswaren van onberispelijke kwaliteit te zijn.

Alexander Mondria geslaagd voor opleiding ‘Meester Worstmaker’

Tijdens de Jaarvergadering van Het Worstmakersgildeop 20 januari 2014 heeft sportman van het jaar Epke Zonderland bekend gemaakt dat Alexander Mondria, werkzaam bij Van Trigt Uw Slager in Waardenburg, is geslaagd voor de opleiding ‘Meester Worstmaker’.

Alexander Mondria heeft alle toetsen glansrijk doorstaan. Vermeldenswaardig is dat slechts een select gezelschap jaarlijks aan deze opleiding mag deelnemen.

Vakman

De verkregen inzichten neemt Alexander Mondria zeker mee in de worstmakerij. Niet alleen komt dit de bereiding van het bestaande assortiment worst en vleeswaren ten goede, ook mag u rekenen op smakelijke innovaties. Meer in het algemeen is de worstmakerij van Van Trigt Uw Slager ingericht volgens alle hedendaagse eisen op het gebied van voedselveiligheid. Hier verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.

Worstmakerij-Traiteur van het jaar 2011

 Tijdens de jaarvergadering van Het Worstmakersgilde, 17 januari 2011 ontving Kees van Trigt de hoogste onderscheiding in de vorm van de "Gildemeester". Een schitterend beeld waarin liefde voor het vak worstmaker tot uiting wordt gebracht.Zo'n 400 vakmensen, 185 ondernemers en medewerkers(sters) waren afgelopen maandag naar Vianen getogen voor deze jaarlijkse happening. Ieder jaar wordt in hun midden de beste Worstmakerij-Traiteur bekend gemaakt.Hiervoor worden gedurende het jaar op verschillende momenten diverse producten uit het bedrijf beoordeeld. Dat gebeurt op geur en smaak door een vakjury, maar bovendien microbiologisch door TNO voeding. De leden van Het Worstmakersgilde staan namelijk behalve voor lekkere, ook voor veilige en gezonde producten.De onaangekondigde keuringen maken duidelijk dat slager Kees van Trigt samen met zijn team, 52 weken per jaar, een geweldige prestatie levert en daar hoort deze onderscheiding bij.Volgens slager-worstmaker van Trigt is het geheim: de kwaliteit van de grondstoffen, de zorgvuldig geselecteerde kruiden en specerijen afgestemd op de wensen van zijn consumenten, in combinatie met het vakmanschap. Daarom worden onze worstsoorten en vleeswaren tot in de verre omtrek gewaardeerd.

Hier is sprake van passie, een ' onvoorwaardelijke liefde' voor het vak, en dat proef je!